adfv3

Rigtig mange danskere går hver dag rundt på arbejdet og glæder sig til den dag, hvor de kan gå på pension. Det gør de selvfølgelig, fordi pensionen er et otium, hvor de kan slappe af og i stedet begynde at fokusere på at nyde livet i fulde drag.

I Danmark er vi så heldige, at pensionen er en folkeret. Det kan godt være, at pensionsalder- og sats en gang imellem bliver ændret på grund af politiske beslutninger, men én ting kan vi være sikre på; når vi er gamle og ved at være trætte, så kan vi få lov til at stoppe op og nyde livets efterår i fulde drag.

Man kan komme til at kede sig

Men samtidig med at pensionen er skøn, fordi den leverer en mulighed for at slappe af og komme helt ned i gear, så er der også en risiko for, at den for nogen kan komme til at blive en smule kedelig.

Hvis man er vant til et liv med masser af fart på med arbejde, venner og træning, kan det være en voldsom kontrast pludselig at have så mange frie timer på hånden.

Find en god hobby under pensionen

Derfor kan det for mange pensionister være rigtig fedt at finde en god hobby, som de kan dyrke. Der er rigtig mange fordele ved at have en hobby, som man nyder, og synes er spændende.

For det første giver den noget indhold i ens dag. Hobbyen kan også være med til at strukturere ens timer, så man kommer op og i gang hver eneste dag. Men hobbyen kan også give glæde i form af for eksempel et socialt fællesskab, hvor man kan mødes med ligesindede og dyrke sin hobby eller tale om den.

Gamle biler eller æbletræer?

æble

Men hvilken hobby skal man så have som kommende pensionist? Der er rigtig mange muligheder, og det afhænger selvfølgelig først og fremmest af ting som temperament og interesser. For en hobby kan virkelig være alt, så længe den giver mening for den, som dyrker den.

Det kunne for eksempel være en interesse for at dyrke og pleje smukke æbletræer i haven. Her får man ro, fordybelse – og forhåbentligt lækre æbler. Men man kan også gå i den helt anden grøft og begynde at interessere sig for gamle biler. Her kan man gå til udstillinger, eller man kan investere i en bil selv og begynde i en klub med ligesindede.

Nyd det

Det vigtigste ved en pensionstilværelse er at nyde det. Man kan med fordel give sig selv lov til lidt mere, end man tidligere har gjort – både når det kommer til mad, oplevelser og hobby.

porsche