adfv3

På gaden første gang i 1997 blev modellen en af de mest solgte modeller indenfor ganske kort tid og forblev i produktion frem til 2005. I dag er den stadig i produktion i Egypten fra producenten Seoudi Group.

Det var en model, der spillede en stor rolle for det italienske firma og den 4 dørs sedan fik gennem sin oprindelige produktionsperiode flere opdateringer og facelifts for at gøre den mere tiltrækkende og moderne for kunderne.

Alfa Romeo

Hvem er Alfa Romeo?

Hovedsædet for Alfa Romeo ligger i modebyen Milano, hvor det har ligget siden etableringen af firmaet for mere end 100 år siden. Firmaet har produceret biler lige siden og er også en stor spiller på racerbanen, hvor de har biler på banerne verden over i forskellige klasser og løb.

I dag er firmaet en del af Fiat-koncernen og har været det siden 2007, hvor Fiat overtog hele produktionen og firmaet bag.

Det har dog ikke sænket hverken farten eller kvaliteten på de kendte biler og der er stadig mange store og flotte biler at finde på både veje og hos forhandlere.

Alfa Romeo ligger uden tvivl i den høje ende af prisskalaen og det mærkes også på de biler der er tilgængelige i dag og har været det tidligere. Både det, der ligger omkring og det, der ligger under motorhjelmen er af en kvalitet, der ikke er til at tage fejl af og model 156 er ikke en undtagelse.

Alfa Romeo 156

Med en produktionsperiode hos producenten på næsten 10 år er der kommet et pænt antal 156ere på markedet og den populære sedan kom i flere forskellige former, for at appellere bredere til trods for den høje pris.

Den store SUV er klassificeret som en mellemklassebil og i dag krediteres den for at være grunden til at Alfa Romeo genopstod som et bilmærke, der var værd at holde øje med og blev eftertragtet af købere i hele verden. En overgang var Alfa Romeo 156 så populær, at den siges at have udgjort op mod 50% af firmaets samlede bilproduktion på årsbasis.

Gennem årene har modellen fået adskillige facelifts og blevet lanceret som stationcar efter Alfa Romeo ikke havde lanceret en model i den klasse i 6 år.

bilmotor

Klassiske biler

Der findes en række klassikere, der ikke går i glemmebogen, selv om de ikke længere produceres. Biler, som af den ene eller den anden grund stadig er ligeså populær i dag som den dag den kom på dagen. Ikke altid fordi der stadig er mange, der gerne vil køre i eller eje den, men ofte mere som en bil vi husker tilbage på som værende noget helt specielt for enten producenten, markedet eller udviklingen indenfor teknologi.

Alfa Romeo er en klassiker ikke alene fordi den blev en så populær bil på markedet, men også fordi den spillede en så stor rolle for firmaet og deres fremtid efter en periode hvor tingene stod stille eller gik tilbage og selv i dag er det en bil, der er definerende for Alfa Romeo og det, vi forbinder mærket med.