Splitleasing er noget, som mange ikke ved så meget om. De fleste kender til problematikkerne, som man kan opleve, når man skal ud og have sig en firmabil. Der er mange valg som skal tages og det er ikke altid en fed oplevelse. Netop i den situation kommer splitleasing ind i billedet. Det er en model, som er lavet til at gøre det nemmere, billigere og sjovere at køre i firmabil og sikre sig den rigtige. Ved splitleasing skal du ikke længere lade firmabilen stå på arbejdspladsen, når arbejdsdagen når sin slutning. Du vil nemlig kunne færdes rundt i din firmabil i privaten, så længe du sørger for at føre kilometerregnskab, og så bliver du samtidig ikke beskattet. Det gøres meget let og simpelt, ved hjælp af en elektronisk GPS baseret kørebog, som er meget smart netop til formålet. Splitleasing er nemlig en kombination af erhvervs- og privatleasing, hvor bilen altså både bliver leaset til firmaet, men også til privatpersonen. Splitleasing er noget af det nyere når det er, at der tales om leasing.
Hvad kræver aftalen med splitleasing?
Det som der kræves er, at arbejdsgiveren og medarbejderen kan dele leasing og driften af bilen, så man deler altså leasingen op mellem sig. Det giver altså den ansatte mulighed for at køre bedre og billigere på længere sigt, hvilket er at foretrække. Det sparer samtidig tid og papirarbejde for arbejdsgiveren, og gør det som sagt nemmere for medarbejderen, som kan tage firmabilen hjem. Det som man så skal afgøre før aftalen, falder på plads det er, hvilken bil det er man skal have, og derefter kan man så finde ud af, hvilke besparelser man kan gøre sig.
Splitleasing af ny eller brugt bil?
Der er to muligheder, hvis man ønsker at splitlease en ny bil. Du kan købe bilen hos en lokal forhandler, hvor du selv forhandler prisen som bilen skal koste. Alternativet er så, at du lader dem du skal splitlease hos købe bilen, så bliver det som regel billigere, end hvis man selv går ud og køber bilen. Det der så sker når bilvalget er faldet på plads er, at der aftales et kilometermaksimum og en periode, og så bliver bilen blot afleveret når aftalen ophører.
Ønsker man i stedet at splitlease en brugt bil, så er det også en mulighed, og der gør de samme muligheder som ved en ny bil sig mulig, så du kan selv gå ud og købe bilen, eller du kan få leasingfirmaet til formentlig at få en billigere aftale i hus. Generelt så foretrækker de fleste og få leasingfirmaet til at købe bilen, og det gør sig både gældende bed nye og brugt biler. Leasingfirmaet kan i de fleste situationer købe den ønskede bil hos en samhandelspartner, hvor prisen altså vil kunne blive mindre, end for privatpersonen som gerne vil have fat i bilen.
Kan man splitlease importbil?
Det korte og præcise svar er, ja det kan man godt. Der er igen de to muligheder, som enten er, at du selv handler bilen hos en forhandler, eller også får du leasingfirmaet til at købe bilen hos forhandleren. Dog kan det næsten altid bedst svare sig, at man kombinerer splitleasing og flexleasing. Det vil altså sige, at det bliver en leasingaftale, hvor registreringsafgiften afregnes for den ønskede leasingperiode. Det er derfor ikke umuligt at få en aftale på en bil, som man vil importere, men det skaber lidt flere udfordringer.