adfv3

En forsikring er en nødvendighed for de fleste mennesker, delvist fordi det kan være lovligt, eksempelvis hvis du er bilejer, og delvist fordi det i længden kan spare dig for enorme udgifter, du ellers ikke ville være i stand til at betale, hvis dine ejendele bliver beskadiget eller stjålet. Men det kan i nogle tilfælde være svært at finde en forsikring der passer til din økonomi. Der er derfor essentielt at overveje dine behov ift. hvad der skal forsikres og hvor høj din selvrisiko skal være, i forbindelse med eventuelle skader. Der er overordnet tale om tre typer af nødvendige forsikringer, som de fleste anbefales at have: En indboforsikring, bilforsikring og ulykkesforsikring.

Bilforsikring – Hvad skal jeg være opmærksom på?

Hvad din bilforsikring kommer til at koste bliver bestemt af en hel del forskellige faktorer. Heriblandt biltypen, hvor langt den har kørt samt hvornår bilen er fra og hvor du er bosat.

Disse faktorer bruges af forsikringsselskabet til at vurdere risikoen for fremtidige skader og ulykker.

Ud fra disse faktorer afgøres prisen så. Sørg dog for kun at vælge de dækninger du reelt har brug for, for at holde prisen nede.

Indboforsikring – Hvad dækker det?

Hos langt de fleste forsikringsselskaber dækker indboforsikringen grundlæggende de samme ting. Det anbefales derfor at du går efter pris, da du hos langt fleste selskaber er godt dækket ind i forsikringens grunddækning. Langt de fleste indboforsikringer dækker dig i forbindelse med b.la. indbrud, brand, skader mv. Endvidere kan man tilvælge flere dækninger herunder pludselige skader eller rejseforsikringer. Alt efter dine behov og tilstanden af din ejendom, kan du overveje disse tilvalg.

Ulykkesforsikring – Hvilke typer findes der?

En ulykkesforsikring dækker dig i tilfælde af at du eller dine børn, pådrager sig alvorlige skader. Der skelnes mellem to overordnede typer: Fritids – og heltidsulykkesforsikring. Førstnævnte dækker kun i din fritid, altså før og efter arbejde, hvor en heltidsulykkesforsikring dækker hele døgnet. Begge forsikringstyper tilbyder altså økonomisk dispensation ved varige mén efter en ulykke. Det er her særligt vigtigt at være opmærksom på hvor meget dit valgte forsikringsselskab vil tilbyde, i tilfælde af en ulykke.