adfv3

At gå til psykolog er en fantastisk måde at få bugt med vores problemer på. På trods af den langt større accept af psykologer, så findes der stadig mange mennesker, der har det pinligt med at vælge at gå til en psykolog. Selvom det måske virker indlysende, så vælger mange folk stadig at gå og gemme på deres problemer. Problemet med denne strategi er selvfølgelig, at ens problemer har en tendens til at vokse sig for store, hvis man ikke får greb om dem i tide. Derfor kan du i det følgende få lidt inspiration til en anderledes og livsændrende julegave.

behandling

  • En psykolog kan hjælpe dig med at håndtere din stress eller uhåndterlige følelser forbundet med et givent problem. Der behøves ikke engang være tale om dybe traumatiske problemer, såsom ensomhed, angst eller klinisk depression. Selv de mindre problemer vil kunne håndteres bedre ved at tale med en god psykolog.
  • En psykolog kan hjælpe dig med at finde mening i dit liv: en psykolog vil også kunne hjælpe dig med at finde eller genfinde en mening med ens tilværelse. Ved b.la. at påpege vigtigheden af at være ærlig overfor dig selv og dit problem, så vil du nu langt nemmere kunne definere dine målsætninger, og få ro i dit sind. Konsekvensen af dette vil så være, at du nu kan arbejde målrettet henimod at nå dine mål; i karrieren såvel som i privatlivet. 
  • En professionel psykolog er faktisk uddannet til at hjælpe dig med dine problemer. En af de vigtigste fordele ved at vælge at gå til psykolog er, at du vil udvikle din evne til at definere dine problemer – og derefter hvordan du bedst kan løse dem. Terapi er derfor ofte målrettet imod at udvikle strategier, der helst skal udmønte sig i væsentlige forandringer i en persons psykologiske liv. En god psykolog formår nemlig at vise dig, at det bjerg du er ved at bestige kan ses fra et andet (og sundere) perspektiv. 

visdom

Se her, hvis du skulle være interesseret i at give dig selv en hjælpende hånd denne jul – selv hvis du sidder i gæld til halsen. Du bør nemlig ikke lade økonomiske hensyn styre dit velbefindende i uretfærdig grad.