adfv3

Elsker du biler, og drømmer du om at anskaffe dig en veteranbil? Så er du bestemt ikke alene. Veteranbiler er nemlig den hellige gral for rigtig mange danske bilejere. For med en veteranbil får du nemlig ikke blot et smukt og unikt køretøj; du vil nemlig også ramme landevejen med et vaskeægte stykke bil- og kulturhistorie. Dette skal du dog overveje inden du skriver under på en salgskontrakt.

veteranbil

Hvad er dine behov?

Hvad ønsker du egentlig at bruge din veteranbil til? Det er nemlig ikke helt ligegyldig om du planlægger at køre i bilen hver eneste dag eller blot om weekenden? Hvis du har drømme om at købe en ældre veteranbil med mindst 50 år på bagen, så bør du nok forberede dig på kun at anvende bilen til en hyggelig tur i weekenden – og helst kun i sommermånederne. For jo ældre en veteranbil, jo mere skal du selvfølgelig passe på den. 

Forvent større vedligeholdelse

Veteranbiler er på mange måder et radikalt anderledes køretøj end din Nissan hjemme i garagen. en veteranbil kræver nemlig betydeligt mere vedligeholdelse, hvilket naturligvis skyldes dens alder. Så det vil bestemt ikke være den ringeste idé at have lidt baggrundsviden om hvordan en motor er sammensat, så du selv vil være i stand til at vedligeholde veteranbilen. Det er samtidigt også en fantastisk hyggelig måde at tilbringe nogle timer i weekenden på med lidt mekanikerarbejde. En veteranbil er nemlig først og fremmest en hobby, der inkluderer langt mere end blot at køre i bilen.

racerbil

Forvent et større udlæg

Rigtig mange veteranbiler kommer desværre med et forholdsvist stort prismærkat, og især hvis der er tale om en af de klassiske biler. Du skal derfor nok forberede dig på at skulle have pungen op for at få fingrene i f.eks. en klassisk amerikansk cabriolet eller elegant MG. En veteranbil er nemlig en investering på lige fod med f.eks. at renovere din bolig. Find det bedste lån, hvis du lige mangler den sidste hjælp til endelig at få din nye veteranbil ind i din garage – hvor den selvfølgelig hører hjemme.