adfv3

Vi lærer altid, at det er smartere at vente og gøre tingene, når vi er klar, når vi har tid eller, når det passer ind – men det er ikke altid at det er en god ide at vente. Indimellem skal du også bare springe ud i det og håbe, at den taske du har på ryggen indeholder en faldskærm. Det kan være, at du drømmer om at rejse til Bali og finde din indre ro og inspiration, det kan også være, at du drømmer om at starte dit eget firma eller blot en ny cykel, mulighederne er mange. I langt de fleste tilfælde er det altid bedst at vente til pengene i det mindste er der, men i en situation, hvor du stå med en once-in-a-lifetime tilbud, kan det være svært at sige nej. 

Pige kigger på sparegris

Vej mulighederne

Det er aldrig tilrådeligt at låne på nettet – det ved de fleste af os godt, men det betyder ikke, at du aldrig skal gøre det, eller at du automatisk ender i Luksusfælden, hvis du alligevel lader dig friste. Det kan være at din drømmerejse eller drømmecykel kommer på tilbud i en begrænset periode eller, at du står i en situation, hvor muligheden for at starte dit eget er specielt gunstig og i disse tilfælde kan du overveje, om et lån på nettet vil skabe dig en oplevelse for livet. Så længe du er forberedt og ved, hvad du skal være opmærksom på, så kan du finde både rimelige og gode strakslån på nettet.

skilt: Nu eller senere

Hvad er et strakslån?

Navnet siger faktisk det hele. Hvis du skal bruge pengene med det samme (eller straks), så kan du ansøge på nettet, få svar og have beløbet til rådighed inden for få timer, hvis du er heldig. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal kaste dig ud i og godkende det første og bedste tilbud du finder på nettet, for på den måde kan du ende i Luksusfælden. Du bør i stedet være forberedt og  vide, præcis, hvad der gør et straks lån sikkert og fordelagtigt for dig. Det kræver lidt tid – hvilket selvfølgelig gør et strakslån lidt mindre ’straks’, men det sparer dig med sikkerhed både bekymringer og penge i sidste ende. 

Den store fordel er, at du faktisk kan være forberedt og spare dig selv en masse tid ved noget så simpelt som at lave et budget. Det behøver ikke være fordi du overvejer at optage et lån, men fordi det giver en bedre forståelse af, hvordan hverdagsøkonomien og dit rådighedsbeløb ser ud.