adfv3

Meget ofte bruger vi masser af tid på at fortælle os selv, hvorfor vi ikke skal købe en bestemt ting. Vi laver en masse undskyldninger for os selv. Det er for dyrt. Det er for ekstravagant. Det passer ikke ind i hjemmet.

Her vil vi godt snakke lidt om, hvorfor du bør købe det du gerne vil have, når du gerne vil have det.

taske

Alt med måde

Lad os først lige definerer, hvad det vil sige at ’ville have noget’. 

I løbet af en enkelt dag kan vi få masser af indskydelser til ting, vi gerne vil have; slik, flotte blomster, en ny sommerkjole eller noget helt andet. Hvis vi begyndte at opfylde alle disse små behov for at få ting, så ville vores bankkonto hurtigt blive tom og trist at se på.

Men nogle gange er der også visse ting, som vi bare virkelig gerne vil have eller prøve. Det kan være en bestemt bil, du altid har gået og drømt om. Eller nogle pæne tasker som du kan vise frem til næste fest. Måske du altid gerne har villet tage en tur til Island?

Når der er visse ting, vi bare bliver ved med at tænke på, at vi gerne vil have, så bør vi også prøve at give det til os selv – især hvis vi i forvejen har råd, men bare ikke mener, at vi kan tillade os selv at bruge så mange penge på det. Hvem beder du om tilladelse af? Det er dine penge!

drømmebil

Luk glæden ind

Når vi begynder at give os selv de ting i livet, som vi virkelig gerne vil have, så begynder vi også pludselig at blive gladere. 

Hvis du hver dag nægter dig selv alle de små ting i livet og oven i købet også nægter dig selv de større og vigtigere ting, så er det ikke så mærkeligt, hvis man begynder at blive noget trist og knotten. Hvis du nægter dig alt det gode i livet, så er der jo pludselig ikke noget sjovt ved at leve. Og livet skal da være lidt sjovt.

Så selv om du ikke skal efterkomme alle de små ønsker – som i virkeligheden ikke vil give dig meget langvarig glæde – så bør du gøre noget ved de større ønsker. Hvis der er en bestemt tanke eller ide, som bare bliver ved med at køre rundt i dit hoved, så er det et tegn på, at det er noget du har brug for at få udlevet.