adfv3

Er du en af de mange danskere, der godt kan lide at tage hunden med dig over alt – også i bilen? Og har du i så fald styr på, hvordan du bør transportere hunden i bilen? Hvis ikke hunden er anbragt forsvarligt, kan det gå grueligt galt under et uheld, hvilket mange danskere desværre ikke tænker over. Og det er ikke kun hunden selv, det kan gå galt for, hvis du kører galt og den ikke er forsvarligt fastspændt. Du kan nemlig risikere, at den flyver rundt inde i bilen og derved kan lave fatale skader på de øvrige passagerer, som sidder fastspændt. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Hundesele og halsbånd er ikke sikkert nok i bilen

Det er livsfarligt at have en løs hund i bilen

Når to biler støder sammen eller du påkører en genstand, vil der være så store kræfter på spil, at en hund vil komme flyvende bagfra og ud gennem forruden. Dens vægt bliver pludselig til en meget voldsommere kræft, når bilen bremser hårdt op på denne måde. Her kan den i værste fald brække nakken på dem, der sidder på sæderne, fordi den kommer med så høj fart. Du bør derfor både for din hunds skyld, men også for din egen for passagerernes sikkerhed sørge for at have sikkerheden i orden, når du har din hund med ude og køre. Der findes flere forskellige sikkerhedsforanstaltninger, som du kan vælge imellem.

Hav aldrig en løs hund i bilen

Hundegitter er ikke nok

Det klassiske hundegitter bag bagsæderne i stationcaren er ikke nok. Dette er blot en forhindring for hunden i forhold til at kravle om på bagsæderne. Der er intet sikkerhedsmæssigt i det. Går du efter sikkerheden, skal du sørge for, at hundens krop ikke kan flyve rundt under en ulykke. Det kan du gøre ved to måder:

  • At spænde hunden forsvarligt fast
  • At sætte hunden i et hundebur

Begge typer kan købes hos Canem.dk. Hvis du vælger en hundesele, så skal du være opmærksom på, om det er en testet en af slagsen. Vi har endnu ikke i Danmark nogle procedurer i forhold til sikkerhedstests af hundeseler, så din bedste mulighed er at gå ud fra nogle, der er udført i andre lande inden for EU. Nogle seler er designet således, at de skal klikkes fast i den sele, du bruger, når du lufter hunden. Dette er sjældent en særlig god løsning, da din almindelige hundesele ikke er beregnet til at kunne modstå så stor en kraft, som en ulykke indebærer. 

Det kan godt være, at selen er designet i stærke materialer, men der er stor sandsynlighed for, at karabinhagen eller andre spænder og samlinger knækker, hvis de bliver udsat for et stort ryk. Det mest optimale er derfor en hundesele, der er beregnet og godkendt til kørsel.

Den anden mulighed er at anskaffe dig et hundebur. Dette vil for nogen hunde også give en ekstra tryghed. Det er dog vigtigt, at du sørger for, at hundeburet har den rette størrelse, så hunden hverken bliver klaustrofobisk og øm af at mase sig sammen eller kan flyve rundt inde i buret, hvis der skulle ske en ulykke. Køb hundeburet et sted, hvor du kan se en guide i forhold til burets og hundens størrelse. Klik her, hvis du vil holde dig opdateret med relevante nyheder inden for sikkerhed, og så er det en god idé at følge med i eventuelle lovændringer på området.