adfv3

Grøn energi har de seneste år fået et enormt fokus, og grøn energi, bærdygtighed og miljø blevet de nye buzzwords. Og det ER vigtigt – både af hensyn til vores jord, naturen og de dyr, der lever her. Men vidste du, at du også i vidt omfang kan nedbringe dine udgifter ved at leve mere grønt?

Hvilke tiltag kan du gøre for at sikre et grønnere hjem?

Vil du gerne blive boende, der hvor du bor, men samtidig reducere dine udgifter til el, vand og varme? Så kan du faktisk foretage en række små og større renoveringer af dit hus og derved gøre det mere energivenligt.

Har du et gammelt oliefyr, skal du starte her – smid det ud og erstat det med fjernvarme, træpillefyr eller en luft-til-vand-varmepumpe. Alene ved denne udskiftning vil du kunne spare 7-8000 kroner om året.

træer

Et andet sted, som er oplagt i forhold til forbedring af energivenligheden i dit hus (og dermed dine energiudgifter), er dine vinduer. Statens Byggeforskningsinstitut vurderer, at den typiske husejer vil kunne spare 25-30 % af deres varmeregning, hvis de blot skifter vinduerne. Det er imidlertid ikke den eneste fordel – du får nemlig også et markant bedre indeklima, og værdien af dit hus øges betydeligt.

Endelig kan der være meget grøn energi og besparelser at hente ved gennemføre en ordentlig isolering af dit hus. Hvad enten du har et nyt eller gammelt hus, kan der være mange penge at hente ved at gennemføre en total efterisolering på huset, så det bedre kan holde på varmen. Du skal her særligt tjekke lofter, skråvægge, ydervægge, gulve og tagkonstruktioner. Energistyrelsen vurderer, at cirka 30 % af energitab sker gennem taget på grund af mangelfuld eller dårlig isolering.

Hvordan kommer du i gang?

Ingen af ovenstående tiltag er gratis, og de kræver alle en investering af en vis størrelse. Har du ikke en opsparing klar, men kan du ikke vente med at komme i gang, kan du klikke dig rundt på strakspenge.dk og se, hvilke muligheder du har for at optage lån til energiforbedring af dit hus.

energivenligt hjem

Der er således ingen undskyldninger for at vente med energiforbedringerne – og både miljøet og din pengepung vil takke dig for det.