adfv3

Ønsker du dig mere tid i hverdagen til at dyrke din hobby? Det kan være din passion for biler eller en anden hobby, du har. Mange oplever at have en travl hverdag fyldt med pligter og gøremål, som alle indskrænker tiden og pladsen til at lave ting, vi godt kan lide. Men en helt simpel ændring i de daglige rutiner kan give dig mere tid til at dyrke din bil eller din hobby – nemlig dine indkøbsrutiner. Læs mere om, hvordan en ændring af dine indkøbsrutiner kan give dig mere tid her.

planlæg

Ugentlige indkøb frem for daglige

Den første og måske også vigtigste ændring i dine indkøbsrutiner, du kan foretage, er at gå fra at handle ind dagligt til kun at handle ind ugentligt eller måske to gange om ugen. Skal du handle ind hver dag på vej hjem fra arbejde, ender du med at bruge store mængder tid i supermarkedet i løbet af en uge. Alligevel laver rigtig mange den tidrøvende fejl.

At kunne handle ind ugentligt frem for dagligt kræver mere forberedelse og planlægning, men set i lyset af den store mængde tid, du vil få ved at gøre det, er det bestemt forberedelsestiden værd. Start med at gøre det til en vane at lægge en ugentlig madplan. Det er oplagt at gøre dette søndag, hvor man ofte har ekstra tid, og hvor en ny uge skal til at begynde. Planlægger du alle den næste uges kommende måltider søndag og handler ind til dem mandag, kan du nøjes med at handle en enkelt gang om ugen eller måske to. På den måde får du mere tid til de ting, du gerne vil.

Det kan være svært i starten at vænne sig til at planlægge sine måltider længere frem i fremtiden, men når først man har rutinerne på plads, vil man få meget glæde af denne måde at gøre tingene på. Der er desuden også et økonomisk incitament for at gøre tingene på denne måde. Undersøgelser viser, at jo flere gange vi handler, jo mere vil vi være tilbøjelige til at bruge penge på varer, vi reelt ikke har behov for, og som måske ikke er sunde for os. Nøjes du med at handle en enkelt gang eller to om ugen og gør du det ud fra en huskeliste, du har skrevet på forhånd, kan du derfor undgå at fylde vognen med unødige og usunde varer flere gange om ugen.

Online supermarkeder

Et andet godt tip hvis du ønsker at nedbringe den tid, du bruger på indkøb hver uge, er at prøve online supermarkeder. Internethandel er blevet et enormt stort fænomen, og i dag er det i praksis muligt at købe næsten hvad som helst online – blandt andet også dagligvarer.

online supermarked

Online supermarkeder fungerer præcis som et hvilket som helst andet supermarked. Den eneste – dog temmelig mærkbare – forskel, er at indkøbene foregår online, og at du får alle dine dagligvarer leveret lige til døren. Denne måde at handle ind på bliver fortsat mere populær, fordi den tillader dig at foretage alle dine indkøb hjemme fra sofaen og dermed indskrænker den tid, du bruger på at handle ind meget betydeligt.

Synes du, at det lyder lidt underligt med de online supermarkeder, kan du læse meget mere om dem her, hvor du blandt andet kan læse om, hvordan online supermarkeder fungerer, hvad du skal være opmærksom på, når du handler på nettet, og om der også kan være penge at spare ved denne måde at handle på.