adfv3

Søvn er livsvigtigt, og det er søvnen, der er med til at give dig den gode energi, så du kan tænke ordentligt og arbejde koncentreret i løbet af dagen. Søvn sikrer dig en bevarelse af din kreativitet, og så gør den også noget rigtigt godt for dit udseende. Med andre ord: at få sovet godt og nok hver eneste nat er vitalt for både din fysik, din psyke og dit velbefindende.

Ur

Invester i en ordentlig seng

Det kan næppe komme som nogen stor overraskelse, at det er vigtigt for din søvn, at du har en god seng at sove i. Det betyder i den grad noget, at du ligger i en seng, som passer til din krop, så du ikke vågner fuldstændigt radbrækket dagen efter. 

Du skal her gå efter en rigtigt god boxmadras, og derudover skal du også have fat i en lækker topmadras. Husk på, at selvom din kæreste helst vil have en meget hård madras, betyder det ikke, at du skal have det samme, blot fordi I deler seng. Du kan nemlig sagtens vælge din egen madras og din egen topmadras, så den passer til netop din krop. Herefter kan de to forskellige madrasser sættes sammen til én seng, uden at I behøver at gå på kompromis med jeres komfort.

Få brændt tilstrækkeligt med energi af

Det er alfa og omega at få brændt krudt af i løbet af en dag. Hvad end du tæsker løbebåndet i det lokale fitnesscenter, cykler til og fra arbejde eller styrketræner tungt, så sørg for at holde din krop i gang – og få gerne pulsen op i mindst 30 minutter om dagen. 

Det gør nemlig noget rigtigt godt for din krop, og du er samtidig træt og klar til at sove, når du går til ro om aftenen.

blur

Sov i et behageligt indeklima

Mennesker har naturligvis forskellige præferencer, men det er helt generelt bedst at sove i et køligt og svalt klima, så du ikke kommer til at svede om natten. I den forbindelse kan du også investere i nogle rigtigt gode dyner, så du kan holde varmen om vinteren og undgå at svede om sommeren. Husk igen, at du ikke nødvendigvis skal have det samme som din kæreste, blot fordi han eller hun ligger ved siden af. I har forskellige kropstemperaturer og forskellige grænser for, hvilken kulde og varme I kan tåle. Gå derfor kun efter det, du selv synes er behageligt. 

Sov godt.