adfv3

Er du bilejer? Det er rart at have en bil, særligt hvis man har langt på arbejde og derfor har brug for den til dejlig. Der er dog også mange, som har en bil selvom de faktisk ikke har brug for den til daglig. 

Hvis du har en bil, er det en god idé at være bevidst om, om du faktisk udnytter den ordentligt. En bil er ikke ligefrem sundt for klimaet, så det er med at tænke over, hvordan man bruger dem.

landevej

Hold benzinforbruget nede

En måde at gøre bilen mere ansvarlig på er ved at skære ned på sit forbrug af den. Tager du bilen på arbejde, bør du overveje, om det er muligt for dig at lade være. Når det er godt vejr, kan du måske cykle, og når det ikke er myldretid, kan du måske tage offentlig transport. På den måde bruger du kun bilen, når det er dårligt vejr, eller når du har travlt med at komme frem.

To bilture om dagen bruger meget benzin eller diesel, og det er både dyrt og dårligt for miljøet. En anden måde, du kan mindske forbruget, er ved ikke at mindske forbruget, men ved at øge antallet af folk, der får noget ud af det, altså øge antallet af passagerer. Sørg for at aftale med dine kolleger, at I kører sammen på arbejde. 

Og hvis du tager på en længere tur, kan du sørge for at bruge en af de hjemmesider eller apps, hvor man kan tage passagerer med. På den måde sørger du for, at der bliver udledt mindre CO2 Per person.

Tankstation

Giv lifts til familie og venner

Hvis du har en lækker bil, er det sandsynligvis fordi du godt kan lide at køre i den. Der er det vigtigt at huske, at bilen for mange kan udgøre en stor praktisk hjælp. For de i din omgangskreds, der ikke har en bil, kan det være en helt enormt stor hjælp, hvis du af og til kører dem til ting og sager.

Hvis nogen skal til frisøren kan du køre dem til frisøren, og du kan endda køre dem til en frisør i en særlig by, hvis din lokale frisør ikke er lige så god. 

Det er en af de fordele, du har med din bil: du kan komme hvorhen, det skal være uden så meget praktisk besvær. Det er også en måde at gøre din bil mere nyttefuld, hvis du sørger for, at den også kan være til nytte for andre. Sørg derfor for at give andre muligheden for at låne den, hvis du ikke skal bruge den, og de kunne få glæde af den. På den måde bliver din bil ikke noget egoistisk, men noget, du kan glæde folk med.