adfv3

Der kan være mange grunde til, at din hund skal med i bilen. Det kan være, I skal ud at gå tur på stranden, på jagt eller måske et smut til dyrlægen. Når du har din hund med på køreturen, skal sikkerheden være på plads, både for din egen og for hundens skyld. Her får du 3 tips til, hvordan du bedst transporterer din hund i bilen.

Fastgør et hundebur i bagagerummet

Der er flere måder, du kan sikre din hund, når I kører på landevejene. Et hundebur er en af dem. Du skal fastgøre hundeburet i bunden af dit bagagerum. Sørg for, at det står helt fast, da det ellers vil blive slynget rundt i bilen ved en eventuel ulykke.

Hundeburet er en god løsning til hunde af alle størrelser, men har du en stor hund, kræver det naturligvis også en stor bil. Du kan dog sagtens have en labrador eller en engelsk bulldog i en almindelig familiebil.

Sikkerhedssele til hunden

En anden mulighed, når du har din hund med i bilen, er en særlig sikkerhedssele. Her spænder du blot selen omkring hundens krop og klikker den fast i selespændet. Selerne fås i flere forskellige størrelser og er super velegnede til f.eks. en engelsk bulldog, som du kan læse meget mere om her: engelsk-bulldog.dk.

Det er bedst at placere din hund på bagsædet af bilen, så den ikke bliver ramt af frontairbaggen på passagersædet, hvis uheldet skulle være ude.

Sørg for skygge og frisk luft

Kører du ofte med din hund om sommeren, er det enormt vigtigt, at du er opmærksom på varmen. Selvom det ikke er særlig varmt udenfor, kan bilen hurtig blive meget varm, hvis solen skinner. Faktisk er det ulovligt at placere sin hund i en varm bil.

Du skal derfor altid sørge for at parkere i skyggen, og at din hund får frisk luft ved at åbne mindst to vinduer. Hunden skal også have adgang til vand via en vandskål eller -flaske. Det er en god idé at lægge en seddel i forruden af bilen, så forbipasserende kan kontakte dig, hvis de ser, at din hund har det for varmt.

Sådan får din hund de bedste betingelser på sommerens køreture.