adfv3

Når du har en webside, skal den også være et eller andet sted, på en webserver. Ellers kan andre jo ikke finde din webside. Og det er som regel ikke gratis. Jo, der findes gratis webhosting, men det betyder normalt at du ikke kan bruge dit eget domænenavn. I stedet får du et underdomæne. Det betyder desværre også kringlede URL’er som ingen kan huske.

Det er måske ok hvis det kun drejer sig om en personlig webside, hvor du fortæller lidt om dig og dine interesser, eller en blog. Men vil du bruge websiden til mere end det, har du brug for et genkendeligt domænenavn som folk også kan huske efter de har lukket webbrowseren.

Og så har du brug for betalt webhosting eller et webhotel som det også kaldes.

kode

Danske websider behøver ikke bo i Danmark

Når du leder efter en webhost for din danske webside, behøver det ikke nødvendigvis være et dansk webhotel. Internettet kender jo ingen grænser. Når du slår på tasterne derhjemme på din computer, så kan hvert signal løbe flere gange rundt om jordkloden, inden det finder sit mål. Skriver du fx på noget der skal gemmes i Dropbox o.l. så bliver hvert klik sendt videre til en webserver hos tjenesten, og først der bliver det gemt.

Det der bestemmer om din webside er dansk eller udenlandsk er dit domænenavn. Nærmere sagt endelsen ”.dk” i domænenavnet. Men hvor webserveren står henne i verden, det er uden betydning.

Det giver dig mange muligheder for at finde den bedste eller den billigste webhosting service. På geekdesign.dk kan du lære mere om, hvordan du finder den bedste webhosting uden at betale for meget.

Det koster penge at drive en webserver

Du kan sagtens lave din egen webserver, så hoster du selv din webside. Men medmindre du har en lynhurtig Internetforbindelse og en meget kraftig computer, så får du ikke ret meget ud af det. Det er især opload hastigheden det drejer sig om her. Når andre ser på din webside, downloader de din webside. Hvor hurtigt de kan downloade din webside afhænger af, hvor hurtigt webserveren kan oploade den.

Når du nu forestiller dig at der kan være tusinder af mennesker der i samme sekund prøver at downloade en webside, så er det indlysende at det kræver en del af webserveren.

Professionelle webservere er derfor kæmpestore mainframe servere med utrolige mængder af diskplads og arbejdshukommelse. Og der har naturligvis store omkostninger at drive sådan et webhotel.

webhosting

Men det behøver ikke være dyrt for dig

Når du ejer en populær webside der får mange hits per sekund, er det vigtigt at du har en webhost der også kan klare den slags trafik.

Men for private websider eller mindre webshops der kun er relevante indenfor et begrænset geografisk område, har du ikke brug for et kæmpe webhotel i Hilton klassen.

Det kan derfor godt betale sig for dig, at se sig om efter et webhotel der passer til dine behov. For at finde ud af det, skal du vide lidt om hvordan din webside fungerer på Internettet.

Geekdesign kan hjælpe dig med at analysere trafikken for din webside. De kan også hjælpe dig med at flytte til en anden webhost, hvis du ikke selv kan eller vil gøre det.