adfv3

En tur til idylliske Maldiverne med turkisblåt hav og smukke koraller. En vandretur over Nepals bjergbeklædte landskaber højt oppe blandt skyerne. Vilde køreture ørkenen og maratonshopping i unikke og mangfoldige Dubai. Safari-kørsel på Tanzanias slette. Eller en lur på drømmesengen i sommerhuset på Langeland.

Hvorfor skal du holde ferie?

Lige meget hvilken type ferie du har brug for og lyst til, kan rejser væk fra vante omgivelser give dig energi og ro i sindet.

ski

Uanset hvor meget du fjerner dig fra hverdagens trummerum, kan det imidlertid være svært at finde rigtig ro – ro fra tankemylder, arbejdsmails og støj. Det er ikke nemt at sætte hjernen på standby og glemme arbejdspres og de daglige bekymringer derhjemme. Det kan netop være problemer eller bekymringer, der kan øge din følelse af behov for ferie. Og det kan være svært at håndtere bekymringerne, når du er i de omgivelser, hvor bekymringerne lever.

Sådan gør du op med hverdagens stress og bekymringer på ferien

Det kan hjælpe at flytte sig fysisk væk fra disse omgivelser, så du får bekymringerne lidt på afstand. Husk dog disse tre gode råd til at give slip på stress og bekymringer:

  • Det er helt afgørende, at du accepterer tankerne og lader være med at lade dig irritere over dem. Når du lader tankerne være med, har du bedre mulighed for at håndtere bekymringerne.
  • Træk vejret. Det forekommer så basalt, men det er ikke desto mindre overordentligt vigtigt. Når du fokuserer på din vejrtrækning, flytter dit fokus sig automatisk, og du får ro til at få et bedre overblik over den situation, der stresser dig, bekymrer dig, eller gør dig vred.
  • Og så skal du overveje, hvad du egentlig kan gøre ved bekymringen – og vil du overhovedet ændre situationen. Er det bekymringer i familien, kan samtale være vejen ud. Er der tale om en økonomisk akut situation, kan kviklån være løsningen. Er det en for stor arbejdsbelastning, kan planlægning være vejen frem. Er det vægtproblemer, kan en diætist eller træner være løsningen. Overvej de forskellige scenarier og nå frem til den bedst mulige løsning for dig.

At fjerne sig fysisk fra de omgivelser, der minder dig om bekymringerne, kan netop give dig den nødvendige ro, der gør dig i stand til at træffe beslutning om de relevante ændringer.

kayak