adfv3

Der er ikke noget at sige til, at biler i vores tid ikke længere bliver produceret med en cigarettænder installeret. Færre og færre ryger cigaretter, og producenterne kan ikke tilpasse bilerne efter rygernes behov. Det er nemlig blevet alment kendt, at det er en usund vane at ryge. Selvfølgelig kan du have en lighter med i bilen, men alligevel er det en dum idé at ryge. Det er både usundt og farligt for trafikken. Her kan du læse lidt om, hvorfor e-cigaretten måske er en bedre mulighed for dig.

E-cigaretter

E-cigaret passer bedre til kørsel

Det er oplagt at overveje at gå over til at bruge e-cigaretter med e juice frem for at ryge, især når du kører i bil. En af de ting, der er smarte ved en e-cigaret, er at den ikke gløder. Du behøver derfor ikke et askebæger i bilen, ligesom der ikke er nogen fare for ildebrand. 

Den damp, du laver med e-cigaretten, får ikke hele bilen til at lugte af røg. Den skaber dog lidt tåge i luften, så det er vigtigt at rulle vinduet ned og have styr på udluftningen, når du ønsker at tage nogle sug. Det smarte er dog, at du kan nøjes med at tage et enkelt eller nogle enkelte sug. Du behøver ikke at tænde og slukke en glødende cigaret, men kan blot tænde på en knap.

Dermed er en e-cigaret langt mere fleksibel, sikker og passende til kørsel. Det er en oplagt måde at sørge for, at din nye bil ikke kommer til at lugte af smøger, og til generelt at have en mere sikker og moderne kørsel. 

elektrisk smøg

Brug bilen som overgangsfase

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at e-cigaretter generelt anses for at være væsentligt sundere, eller i hvert fald væsentligt mindre usunde, end almindelige cigaretter. E-cigaretten er for mange faste rygere et godt skridt på vejen mod at stoppe med at ryge. Det er lettere at gå fra rigtige cigaretter til e-cigaret, end at gå fra cigaretter til ingenting. Følelsen af at ryge bevares lidt, og ofte er det faktisk den, man er mest afhængig af.

Derfor kan det være en oplagt mulighed, hvis du ønsker at stoppe med at ryge, at begynde med bilen. Start med at ryge e-cigaret i bilen, så du vænner dig til det. Efter noget tid vil du være så vant til det, at du får lettere ved også at overgå til e-cigaret på arbejdet, derhjemme og i det hele taget.