adfv3

Det kan være forskelligt hvad det koster at være medlem i an A-kasse. De fleste vil nok synes de betaler for meget, uanset hvad. Men det er i virkeligheden kun en mavefornemmelse. Fordi lige meget hvad, en A-kasse er altid en god investering specielt billige a-kasser. Det er en investering i din egen fremtid.

Fordi intet forbliver som det er. Livet er ensbetydende med konstant forandring.

To, det er helt sikkert sådan, at intet i livet er sikkert. Der findes ingen garantier. Alt kan køre på skinner for dig, dag ind dag ud. Lige indtil det bliver afsporet. Og du ved aldrig hvornår det vil ske.

Når noget går galt, er det typisk ikke et af de ting du har forberedt dig på, men noget helt uforventet.

arbejde

Derfor er en A-kasse altid pengene værd

Du har vel hørt om kaosteorien? Det lyder som noget hippieagtigt noget, men det er faktisk rendyrket videnskab. Kaosteorien siger at en hvilken som helst hændelse kan have en hvilken som helst række af konsekvenser. Paradeeksemplet er, at et enkelt vingeslag fra en sommerfugl, et eller andet sted i verden, kan udløse en række hændelser der fører til en orkan et helt andet sted i verden.

Og det kan faktisk videnskabeligt bevises, at det er korrekt. Kaos-loven gælder faktisk ikke kun her i vores verden, men i hele universet.

Skål for det! Når det er sådan livet er skruet sammen, hvorfor skal vi overhovedet planlægge noget som helst?

Det skal vi, fordi livet ellers ville blive endnu mere kaotisk. Giver det mening?

Og derfor skal du også lægge planer for hvordan du kan takle eventuelle afsporinger i livet. Såsom at miste dit job, at køre galt i din fine klassiske bil, eller blive alvorligt syg. Et medlemskab i en A-kasse giver dig tryghed i en usikker verden. Det er en arbejdsløsheds- og sygeforsikring.

massage

Værd at vide om de danske A-kasser

Alle A-kasser tilbyder de samme ydelser. Det er sygedagpenge, arbejdsløshedsdagpenge (kort: dagpenge), men også feriedagpenge, orlovsydelse til børnepasning og efterløn.

For at få udbetalt disse ydelser skal du være medlem i en hvilken som helst A-kasse, og du skal også leve op til nogle krav. Fx kan du kun få dagpenge i 2 ud af de sidste 3 år. Når retten til dagpenge er udløbet, skal den genoptjenes. Det kræver at du har fuldtids arbejde i mindst 52 uger, over en tre-års periode, hvis du er fuldtidsforsikret.

For deltidsforsikrede er genoptjeningsperioden 34 uger.

Reglerne er ens for alle A-kasser, lige meget hvad medlemskabet koster.

sygerplejeske

Hvad er så forskellen mellem de mange A-kasser?

Godt spørgsmål. Nogle af forskellene er fortidslevn. Tidligere har A-kasse medlemskab nemlig været betinget af medlemskab i en fagforening. Sådan er det ikke længere, og i dag findes der mange såkaldte frie A-kasser.

Men fagforeningerne har stadig deres egne A-kasser. Samme gælder store professionelle sammenslutninger. Akademikere og lærere har fx deres egne A-kasser, og det har selvstændige erhvervsdrivende også.

Disse A-kasser er som regel dyrere, men giver deres medlemmer også mere for pengene. Fx kurser, gratis karriererådgivning, og meget mere.

Derfor er det ikke kun kontingentet du skal kigge på når du vælger en A-kasse. Kig også på hvad du rent faktisk får for pengene, og vælg din A-kasse på grund af det samlede indtryk.