adfv3

Hvis du står over for at skulle vælge bil, har du sikkert allerede opdaget, at det kan være et lidt uoverskueligt projekt. Der findes utroligt mange valg i beslutningsprocessen, og der er enormt mange behov, detaljer og forudsætninger at tage med i betragtning. 

Skal det være en elbil, benzinbil eller dieselbil? Skal du køre meget eller lidt i den? Hvor mange mennesker skal der typisk kunne være i den bil, du beslutter dig for? Skal I parkere midt i byen eller langt ude på landet?

Mange detaljer afgør, hvilken bil der er den bedste for dig. Men du kan altid få lidt råd med på vejen. Og lige netop gode råd er det, som du kan finde her.

siddekomfort

Hvem er du?

Som med rigtigt mange valg i livet, afhænger valget af bil også af, hvilken persontype du er. Når du skal finde en frisør, vil du typisk også på forhånd vide, hvilken stil du har, og dermed hvilken frisør og frisure du vil gå med. På samme måde bør du også lade din persontype råde i et vist omfang, når det handler om valget af bil.

I mange situationer er din persontype dog ikke den eneste faktor, du skal tage hensyn til. Hvis I har børn, masser af fritidsaktiviteter, ofte transporterer ting fra A til B, eller bruger bilen til meget lange afstande, kan det godt være, at din persontype siger åben cabriolet, men praktikken vil typisk stå i vejen. Du er typisk nødt til at være en smule mere fornuftig, når det kommer til valg af bil – medmindre du har råd til at have flere biler.

Hvor bor du?

Udover at din persontype naturligvis spiller ind ved valg af bil, så spiller din bopæl også en ret stor rolle. Bor du midt i storbyen og skal parallelparkere hver dag på smalle steder, vil du lynhurtigt blive træt af at have en kæmpe stor bil. Her kan du med fordel vælge en af de mindre biler, hvor der stadig er fornuftig plads i bagagerummet og på bagsædet, så børnene også kan køre med.

Bor du derimod på landet, hvor du skal køre på grusstier og mudrede områder hver dag, er det en dårlig idé at vælge en lille bil, der ofte er mere skrøbelig. Her kan du med fordel vælge en stor jeep eller en anden høj type bil, så undervognen ikke lider overlast.

Hvad laver du?

Hvis dit arbejde indebærer, at du kører rigtigt meget på daglig basis, er det vigtigt at prioritere kørekomfort højt. Hvis dit arbejde samtidig indebærer, at du ofte skal have mange ting med, skal den også have en vis størrelse. 

Typisk vil du også skulle have plads til familien om aftenen og i weekenderne, og hvis du lever af at køre rundt, vil du formentlig også gerne, at din bil signalerer en eller anden form for status, så du fremstår både succesfuld og professionel overfor dine kunder.

bilnøgle

Går du op i miljø?

Hvis du går op i miljø, vil en elbil helt uden tvivl være vejen frem for dig. Elbiler er mere bæredygtige og gode for miljøet, og så er de i øvrigt helt anderledes og virkeligt sjove at køre i sammenlignet med almindelige benzin- og dieselbiler. Motoren fungerer helt anderledes, og den kræver noget tilvænning – men det er helt afgjort på den sjove måde.