adfv3

Ejer du en stor bygning eller er du en stolt husejer? Så har du med garanti en facade, som skal holdes med jævne mellemrum – ligesom du passer på din bil. Lige som med alle andre dele af en bygning, så skal facaden jo holdes pænt og rent. Og facaden er endda en af de vigtigste ting at holde i stand på sin bygning – det er trods alt det allerførste som udefrakommende ser.

Læs mere i denne artikel om, hvordan du sørger for at holde de ydre rammer af din bolig eller bygning i god stand.

Køb dig til det.

Som med de fleste andre ting her i livet, så er det som regel bedst at kæbe sig til tingene, hvis man kan. Hvis du har råd, så er det altid bedste at få en professionel til at komme ud og klare sagerne for en.

Det kan være et umådeligt stort arbejde selv at skulle i gang med at rense fliserne, male karmene og så videre. Så er det langt nemmere og langt mere tidsbesvarende at få en til at komme ud og give det et eftersyn. De ved trods alt hvad de laver og på den måde behøver du heller ikke at tænke på at købe og opbevare alt det værktøj, som du trods alt skal bruge, når du selv vælger at vedligeholde dine facader.

Vinduerne

På mange af de mere moderne bygninger er der utroligt mange vinduer -især hvis de er kontorbygninger. Det er ikke sjældent, at man lige ser en mand hænge og dingle ude på den anden side i en lille vogn og kører fra det ene vindue til det andet for at pudse det af.

vinduespudsning

Til helt private hjem kan man skam også godt få hyret en vinduespudser til at komme ud og give dem en omgang. Det er meget normalt især at få lavet, når man bor i lejlighed, da det her er lidt svært at komme til selv.

Men selv om man bor i hus og nede ved jorden, så kan det nu være rart, at der kommer en anden ud og gør det for en. Meget ofte er det endda slet ikke så dyrt, som man går og forestiller sig. Prøv engang selv at undersøge de tilbud som findes i dit nabolag.

Fliserne

Noget er det mest tidskrævende og besværlige arbejde der findes, når man vedligeholder ens facade, er at rense de fliser. Det kan være noget rygknækkende arbejde at skulle til at gå i gang med, så hvis du har mulighed for det er så absolut til din fordel at købe en god omgang fliserens.

Med det fugtige vejr vi lever med her i Danmark, så kommer der hurtigt noget til at gro mellem fliserne, hvilket på længere sigt kan komme til at ødelægge dem. Så sørg for at de bliver vedligeholdt og få en professionel ud og kigge til dem.