adfv3

Bare fordi man tager bilen på ferie, betyder det ikke at man behøver leve af dårlig mad fra tankstationerne hele vejen ned gennem Europa. Selv hvis I kører rundt gennem Danmark, for at nyde den danske sommer, er hjemmelavet mad klart at foretrække for de fleste. Om man er på camping-, telt-, eller skal sove på hoteller, er der intet der slår en god omgang hjemmelavet grillmad.

Så kan familien selv bestemme hvad der skal på grillen, og I kan forberede maden sammen. Meget af familiens kvalitetstid foregår omkring et bord med god mad, og grillmad er indbegrebet af den danske sommer. Så tag grillkulturen med på køreferien eller tag grillen med ud i sommerlandet.

Kig efter fællesgrill på campingpladser eller køb en engangsgrill

Med kun en hurtig tur i supermarkedet, og lidt forberedelsestid, er det forholdsvist hurtigt at lave lækkert hjemmelavet grillmad, selvom man er på farten. Salater kan købes færdige, eller laves selv, hvis man har et udekøkken tilgængeligt, og kød kan købes færdigmarineret. For virkelig at tilføje maden et ekstra pust af luksus, vil en denne nemme og lækre aioli være lige sagen.

grillmad_laks_fisk

Aioli passer til alt fra laks til kartofler og kylling, og den lækre hvidløgs-mayonnaise er hurtigt blevet mange danskeres grill-favorit. Den er nem at lave hjemmefra og have med på farten i en køletaske. Fordelen ved at lave sin egen aioli, frem for at købe en færdiglavet aioli, er at det er nemt at styre hvor meget hvidløg der skal være i den. Så kan alle nemlig være med.

Udnyt alle muligheder og spis udenfor

Selv hvis der ikke er planlagt en køreferie eller I har en have med terrasse til rådighed, kan det være enormt hyggeligt at pakke bilen og køre ud i det blå. Hvis I tager maden med hjemmefra, bliver det til en hyggelig udflugt. Kør ned til stranden, til en bålplads eller ud på landet.

Lav maden hjemmefra og medbring det i en køletaske, eller forbered det når I kommer frem. Hav en engangsgrill med og hyg jer med at tilberede og spise maden udenfor. Der er borde og bænke ved mange fine steder langs Danmarks kyster, så der er rig mulighed for at finde et roligt sted at nyde maden. Tag gerne et spil og et tæppe med, så I kan blive ude så længe som muligt.

grillmad_